ОДБЕЛЕЖАНИ 123 ГОДИНИ ОД ДИПЛОМИРАЊЕТО НА МУСТАФА КЕМАЛ АТАТУРК

ОДБЕЛЕЖАНИ 123 ГОДИНИ ОД ДИПЛОМИРАЊЕТО НА МУСТАФА КЕМАЛ АТАТУРК

Во НУ Завод и музеј Битола на посебна свеченост се одбележа 123 годишнината од дипломирањето на основоположникот на Република Турција, Мустафа Кемал Ататурк во битолската воена гимназија.