ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ГОЛЕМИОТ ПРАЗНИК – ИЛИНДЕН

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ГОЛЕМИОТ ПРАЗНИК – ИЛИНДЕН

Градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески положи свежо цвеќе на споменикот на Илинденците – Храм Св.Недела и пред споменикот на Стив Наумов, по повод најголемиот македонски празник Илинден. Подоцна во Трново се одржа Светската македонска иселеничка средба.