Поетски обзор, изложба на фотографија Весна Тирицовска

Поетски обзор, изложба на фотографија Весна Тирицовска

Поетски обзор во организација на жени од Општина Битола

Независната театарска куќа – Интимен театар, беше збирното место на убавиот збор, фотографијата и македонскиот мелос.

На настанот беше промовирана поезија од познати и помалку познати поетски македонски  имиња коишто творат со душа и љубов и постојат само за неа.  Целта манифестација се состоеше од читање на поезија преку која беа пренесени најемотивните, најсилните, и најјаките чуства кај слушателот.

Пред публиката со своја поезија се претставија: Светлана Петковска, Светлана Папачек, Мери Арсовска, Снежана Лазаревска и Јасмина Јошевска.

Настанот беше во рамки на БИТ ФЕСТ 2015

BF2015ZeniIntimenTeatar_1 BF2015ZeniIntimenTeatar_2 BF2015ZeniIntimenTeatar_3 BF2015ZeniIntimenTeatar_4 BF2015ZeniIntimenTeatar_5 BF2015ZeniIntimenTeatar_6