ПРЕТСТАВНИК ОД ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ВО ПОСЕТА НА ОКР 2015

ПРЕТСТАВНИК ОД ОБЕДИНЕТИТЕ НАЦИИ ВО ПОСЕТА НА ОКР 2015

Постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации во Македонија, г-ѓа Луијза Винтон, денес ја посети општината Битола со цел одблиску да се запознае со спроведувањето на програмата Општинско–корисна работа, односно проектот со наслов „ Помош и здравствена заштита на старите лица и образовна медијација на децата Роми “.  Најпрво беа посетени децата, а потоа и старите лица во Домот „Сју Рајдер“ – Битола.

PosetaOON_1 PosetaOON_2 PosetaOON_3 PosetaOON_4