Фестивал на македонски патриотски песни Македонски непокор

Фестивал на македонски патриотски песни Македонски непокор

Во Битола, по трет пат  во големата сала на Центар за култура, се одржа фестивалот на македонски песни „Непокор“ во продукција на Сашко Савевски.
Целиот настан е така  конципиран да македонската музика претставува завет, заложба  за да се чува, негува, афирмира и промовира македонската музика на нашите простори, а и пошироко.
На фестивалот беа изведени македонски песни, кадешто Ансамблот Билјана од Охрид се претстави со песната  За Христо Узунов, а младата талентирана Мартина Костова – солист во Н.У Танец од Скопје, прекрасно ја отпеа народната Трби, трби Гевгелија.
Фестивалот беше во рамките на овогодинешниот БИТ ФЕСТ 2015

BF2015FestivalNepokor_1 BF2015FestivalNepokor_2 BF2015FestivalNepokor_3 BF2015FestivalNepokor_4 BF2015FestivalNepokor_5 BF2015FestivalNepokor_6