БИТ ФЕСТ 2009 – АКТО ФЕСТИВАЛ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ

БИТ ФЕСТ 2009 – АКТО ФЕСТИВАЛ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ

Сношти свечано беше отворен фестивалот на современа уметност АКТО чии поднаслов оваа година е ПОКОЛЕНИЈА. На фестивалот ќе настапат над 100 уметници од изведувачките уметности, музика и теорија на културата.
Фестивалот започна со театарската претстава „Разбојникот“ од Шилер.