ОДБЕЛЕЖАНИ 70 ГОД. ОД СМРТТА НА АТАТУРК

ОДБЕЛЕЖАНИ 70 ГОД. ОД СМРТТА НА АТАТУРК

Во присуство на Амбасадорот на Турција во РМ НЕ А.Хакан Окчал , Министерот за Одбрана на РМ Зоран Коњановски , Градоначалникот Владимир Талески беше  обележано 70 години од смртта на основачот на Република Турција Мустафа Кемал Ататурк и тоа во зградта на Музеј и галерија Битола каде  и се школувал.
Настанот беше збогатен со отварање на реставрираното надворешно уредување  околу зградата на Музеј и галерија за што придонесе Почесниот Конзул  г-дин Ајдоган Адемоски.