БИТФЕСТ – ПОЕТСКИ СИНТЕЗИ

БИТФЕСТ – ПОЕТСКИ СИНТЕЗИ

 

Можност за уживање во уште еден културен настан, особено за оние кои го љубат пишаниот збор… Поетскиот фестивал „Поетски синтези“ по четврти пат во организација на Здружение за наука и култура „НОВА“ од Битола. На фестивалот учествуваа поети-членови на Друштото на писателите на Македонија.