БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА АНА ВЕЛИНОВСКА

БИТ ФЕСТ:КОНЦЕРТ НА АНА ВЕЛИНОВСКА

Во концертната сала на Завод и музеј се одржа солистички концерт на Ана Велиновска – пијано. Во програмата учествуваа Дуо Cantabile (Дамијан Каранфилов – баритон и Ана Велиновска пијано) и Пијано дуо Велиновска – Глигоровска. Гостите имаа исклучителна можност да уживаат во исклучителните дела на Бетовен, Шуман, Рахмањинов, Бах…