БИТФЕСТ 2013 – КОНЦЕРТ „ЕПОХИЈА“

БИТФЕСТ 2013 – КОНЦЕРТ „ЕПОХИЈА“

 

Во концертната сала на Завод и Музеј се одржа концерт на Симона Петровска – сопран, Петруш Петрушевски контрабас и Иван Еминовиќ – пијано.
Гостите имаа можност да уживаат во прекрасната изведба на „Пер те лашаи ла луче“ од Хендел, „Соната“ – Ариости, Две песни за висок глас, контрабас и пијано – Ботесини, „Славејот и розата“ – Римски – Корсаков, „Елегија“-Рахмањинов, „Лист“ – Ди Лоре Лај, Дебиси „Апарасион“ и „Визија“ од Миловановиќ.