БИТФЕСТ 2013 – ОТВОРЕНО ЛЕТНО КИНО НА БИТ ФЕСТ

БИТФЕСТ 2013 – ОТВОРЕНО ЛЕТНО КИНО НА БИТ ФЕСТ

 

На летната сцена – Тумбе кафе во рамките на отвореното летно кино се одржа проекција на филмот Wall Street 2: Money Never Sleep во режија на Oliver Stone со актерите  Michael Douglas, Carey Mulligan, Shia LaBeouf .
Филмската приказна се случува во 2001 година, кога Гордон Геко (Мајкл Даглас) е ослободен од затвор откако одлежа осум години за инсајдерски тргување и хартии од вредност измама. Седум години подоцна, Геко ја промовира  својата нова книга Дали алчноста Добара? – Предупредување за наредната економска криза. Неговиот  ќерка, Вини (Кери Малиган), раководи со мали вести веб-сајт и е во љубовна врска со  Јаков Мур (LaBeouf), на врвот комерцијален трговец на Келер Забел инвестиции (KZI). Јаков е протеже на извршниот директор Луис Забел (Френк Langella), и се обидува да собере пари за фузија истражувачки проект што ќе создаде масивни количини на чиста енергија за светот.