БИТФЕСТ 2013 – ВЕЧЕР НА СЕФАРДСКИ ПЕСНИ

БИТФЕСТ 2013 – ВЕЧЕР НА СЕФАРДСКИ ПЕСНИ

 

Ансамблот Келтикум по повод 70 години од холокаустот во Македонија подготви концерт со наслов вечер на сефардски песни.
На концертот беа изведени сефардски песни автентично обработени од ансамблот КЕЛТИКУМ во класичен современ и етно стил. На концертот беше изведена богата музичка програма, а многубројната публика покажа огромно задоволство од настанот.