БИТ ФЕСТ: ИНТЕРКУЛТУРНА ВЕЧЕР

БИТ ФЕСТ: ИНТЕРКУЛТУРНА ВЕЧЕР

 

Во организација на Здружение на граѓани Together Macedonia, а како дел од програмата на БИТ ФЕСТ во Културниот центар Магаза се одржа интеркултурна вечер . Најдобриот начин за запознавање на културата на некоја земја е нејзината традиционална храна и пијалок. Гостите имаа можност да се запознаат со традицијата на земјите, како и да слушаат типична музика за секој од регионите кои беа претставени.