БИТ ФЕСТ 2011 -Театарска претстава "Златна Бубашваба на популарноста 6" – ДС Солза и смеа

БИТ ФЕСТ 2011 -Театарска претстава "Златна Бубашваба на популарноста 6" – ДС Солза и смеа

 

Во античкиот локалитет Хераклеа битолчани уживаа во театарската претстава на драмското студио Солза и смеа  „Златна Бубашваба на популарноста 6“
Најновиот проект на Солза и Смеа е хумористичниот ТВ серијал Златна Бубашвата, ТВ издание кое е гледано не само на локално ниво, туку и низ територијата на целата земја и странство.
Сношти  драмското студио Солза и смеа го прослави својот 15 ти роденден.  Нивната театарска претстава која е во рамките на битолското културно лето предизвика голем интерес не само кај битолчани, туку и кај сите кои слушнале за нив, а сега со нетрпение очекуваат да уживаат во најкомичното изненадување подготвено од овие млади креативни луѓе.