БИТ ФЕСТ 2011 –ИЛИНДЕСНКИ ДЕНОВИ вокално инструментална вечер насловена како "Ехо од дамарите"

БИТ ФЕСТ 2011 –ИЛИНДЕСНКИ ДЕНОВИ вокално инструментална вечер насловена како "Ехо од дамарите"

Вечера со цел да се отстапи повеќе простор за презентација и афирмација на традиционалните музички вредности, како дел од придружните манифестации на фестивалот.
 
Во рамките на двете вокално инструментални вечери, врз база на дефинираниот концепт и соодветните критериуми, оваа година, со сета своја оригиналност и мелодичност,  прозвучија вокални и инструментални теми од сите жанрови и обичајни циклуси, изведувани на традиционални инструменти, соло или во група.