БИТ ФЕСТ 2011 – ИЗЛОЖБА „Литературното творештво за деца низ перото на роднокрајните автори од Ванчо Николески до денес“

БИТ ФЕСТ 2011 – ИЗЛОЖБА „Литературното творештво за деца низ перото на роднокрајните автори од Ванчо Николески до денес“

 НУУБ ,,Свети Климент Охридски” се организира изложба на тема „Литературното творештво за деца низ перото на роднокрајните автори од Ванчо Николески до денес“.
Покрај творештвото на Ванчо Николески беа изложени дела на други еминентни детски автори од Битола.
Исто така се одржа тркалезна маса на тема „Литературното творештво за деца низ перото на роднокрајните автори од Ванчо Николески до денес“.