БИТ ФЕСТ 2011 -"Калеидоскоп 2" Macedonia Together

БИТ ФЕСТ 2011 -"Калеидоскоп 2" Macedonia Together

Во фоајето на НУ Центар за култура во Битола бешеотворена аматерска уметничка изложба Калеидоскоп 2.  Таа претставува дело на младите уметници од Macedonia Together и Гимназијата Јосип Броз Тито од Битола.  Традицијата на една култура најдобро се претставува преку уметничкото твирештво.  Овие млади уметници се најдобри амбасадори кои на посебен начин ја презентираат нашата земја.  Together неколку години со ред организира изложби во соработка со оваа гимназија.  Изложбата ќе трае пет дена,а на неа  сет претставени дела на двајца уметници од гимназијата – Андреј Дојчиновски и Даниела Ночевска, а третиот учесник Душан Шешиќ е член на Macedonian Together.