БИТ ФЕСТ 2011 – "Bitola Fashion Night"

БИТ ФЕСТ 2011 – "Bitola Fashion Night"

Во рамките на манифестацијата “Fashion weekend” пред битолчани и пошироката јавност  беа претставени најновите колекции на познатите модни креатори од Македонија.  Покрај познатите и афирмирани македонски модни имиња, на модната недела се претставија  и дебитанти-новопромовирани имиња во светот на модата.
На овој настан  беа  претставени и  битолските малостопанственици кои на пошироката јавност  им ги претставија моделите кои ги нудат во своите бутици.