БИТФЕСТ – ИЗЛОЖБА „НОВИ СВЕДОЦИ НА ХОЛОКАУСТОТ“

БИТФЕСТ – ИЗЛОЖБА „НОВИ СВЕДОЦИ НА ХОЛОКАУСТОТ“

Во хотелот „Молика“ беше отворена изложбата „Нови сведоци на холокаустот“ во организација на Центарот на холокаустот на Евреите на Македонија, Еврејската заедница и Јадва Сем Музеј од Израел. Во хотелот, веќе две недели твореше група уметници составена од академски сликари од Македонија кои преку своите дела порачуваат никогаш да не се повтори трагедијата од минатото.