БИТ ФЕСТ – КОНЦЕРТ НА ДУО КЛАРИНЕТИ „ЃОРЕВСКИ – БАКРЕВСКИ“

БИТ ФЕСТ – КОНЦЕРТ НА ДУО КЛАРИНЕТИ „ЃОРЕВСКИ – БАКРЕВСКИ“

Дуото кларинети Ѓоревски – Бакревски е формирано по долгогодишната соработка на овие двајца кларинетисти во различни ансамбли и камерни формации. Вработени во македонската опера и активни на концертниот подиум Дуото кларинети Ѓоревски – Бакревски е формирано со цел да се истражува репертоарот за вакво камерно дуо кој е ретко интерпретиран на концертниот подиум во Република Македонија.
 
Со својата програма дуото кларинети во Завод и музеј Битола направи вистинска топла атмосфера исполнета со прекрасна музика.