БИТ ФЕСТ Концерт на класична музика со кросовер стил „АПАСИОНАТО“ Магаза

БИТ ФЕСТ Концерт на класична музика со кросовер стил „АПАСИОНАТО“ Магаза

АПАСИОНАТО претствува концерт во изведба на Пламенка Трајковска и Стрингс на кој ке бидат изведени композиции од класичната музика обработени во модерен стил.
Концертот е во изведба на четири професионлни музичарки – Пламенка Трајковска, Милена Тодоровска, Љубица Симјановска и Тања Силјановска. Тие ја изведуваат музичката програма со подготвена кореографија а се користи осветлување како на рок концерт и видео бим на кој оди подготвена видео проекција.
Програма:
1. Пијанист / Pianist   – 3. 34  
2. Далги / Waves 3.08
3. Малите лебеди / Young swans – 4.08  
4. Убавицата и ѕверот / Beauty and the beast – 4.17  –
5. Опус нуево / Opus Nuevo – 3.29
6. Митра / Mitra – 3.11
7. Волшебната воденица / Magic mill – 3.46
8. Вирус /Virus – 3.20
9. Бас Бах / Bass Bach – 3.24
10. Зима / Winter – 6.12
11. Кан кан / CanCan – 3.15
12. Билет за Лондон / Ticket to London – 4.07