БИТ ФЕСТ Театарска претстава „Dissident“ – Магаза

БИТ ФЕСТ Театарска претстава „Dissident“ – Магаза

Претставата „ Дисидент “ е на текст од еден од најпознатите француски автори Michel Vinaver а во режија на Françoise Phytilпламis-Labrusse.Во претставата која говори за самохраната мајка Хелен и нејзиниот син Филип настапуваат Nathalie Desmortreux и Romain Motte. Покрај двата актери на сцената ќе настапат и двајца музичари Robin Ricaud на Бас Гитара и Angel Labrusse на Тапани.

“Хелен му  се жали на Филип за неучтивоста на неговите пријатели.Филип му ја дава неговата прва плата на мајка му, велејќи и да се почести. Тој е многу слаб. Неговиот татко му нуди да го земи во фамилијарниот бизнис.Филип изразува омраза кон неговиот татко”.