БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА„БУРА“

БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА„БУРА“

На репертоарот на Битола Шекспир Фестивал, во Народниот театар – Битола се одигра театарската претстава Бура” во режија на Џон Блондел и во изведба на Театарот Лит Мун, Калифорнија (САД). Претставата изобилува со хумор, отпор и љубов.