43. РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“ БИТОЛА

43. РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НА НАРОДНИ ПЕСНИ И ИГРИ „ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ“ БИТОЛА

Третата фестивалска вечер помина во одлично расположение. Уживаа битолчани, уживаа гостите од надвор.
Во рамките на оваа фестивалска вечер присутните можеа да уживаат во Вечерта на староградска музика и игра што се одржа на терасата на Дом на АРМ, Проекцијата на филмови во Културниот центар Магаза како и фолклорните пладневни презентации во Старата битолска чаршија и Семинарот за традиционална музика и игра.