БИТ ФЕСТ„РЕВИЈА НА СТАРИ ФИЛМСКИ ПЛАКАТИ“

БИТ ФЕСТ„РЕВИЈА НА СТАРИ ФИЛМСКИ ПЛАКАТИ“

ЗГ Фото кино клуб Битола

Во организација наФото Кино Клуб Битола во соработка со Државен Архив на Република Македонија – Одделение Битола, се одржа ретроспективна изложба на стручно пресликани оригинални и ретки стари филмски плакати од популарни филмови, кои во периодот од 1950 до 1970 година биле прикажувани во некогашните три битолки кина, во голем оригинален формат. Изложбата е дел од Битфест 2014.