БИТ ФЕСТ: СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ

БИТ ФЕСТ: СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА БИТОЛА ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ

Со театарска претстава „Хенри IV“-од Мексико свечено беше отворен Битола Шекспир фестивалот. Фестивалот го отвори градоначалникот Владимир Талески, нагласувајќи дека битолската театарска сцена е најбогатата македонска театарска сцена.