БИТ ФЕСТ:МЕГА ПОП ФОЛК

БИТ ФЕСТ:МЕГА ПОП ФОЛК

Во рамките на најдолгото кулрутно лето во државата Бит фест битолчани имаа можност да ја проследат манифестацијата „Мега поп фолк“. Манифестацијата традиционално ја организираше ТВ Орбис со што дава свој придонес во популаризацијата на македонската музика. Оваа вечер на БИТ ФЕСТ беше вечер за сите вкусови збогатена со настапи на пејачи од македонската поп, рок и фолк сцена.