БИТ ФЕСТ:„ФОТОГРАФИЈАТА И СТВАРНОСТА“ – ИНТЕРАКТИВНО СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ

БИТ ФЕСТ:„ФОТОГРАФИЈАТА И СТВАРНОСТА“ – ИНТЕРАКТИВНО СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ

Во Малата сала на Центарот за култура се одржа интерактивно стручно предавање насловено „Фотографијата и стварноста“.
Предавањето имаше за цел да ја проблематизира идејата дека фотографијата ја отсликува стварноста, а предавањето го одржа проф. Сашко Дете Илов, дипломиран професор по филозофија и долгогодишен искусен фотограф од Кавадарци.