БИТ ФЕСТ:ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ:„СТАРОГРАДСКА МУЗИКА И ИГРА“

БИТ ФЕСТ:ИЛИНДЕНСКИ ДЕНОВИ:„СТАРОГРАДСКА МУЗИКА И ИГРА“

Пред Домот на АРМ, синоќа големиот број гости се забавуваа со староградска музика и игра, која се одржа во рамки на третата фестивалска вечер на Републичкиот фестивал „Илинденски денови“. Оваа фестивалска вечер публиката другаруваше со „Распеани крушевчани“, „Сирма војвода“, пеачки групи од Гевгелија, Богданци, Велес, Штип, Валандово и Осло, Норвешка.