БИТ ФЕСТ:ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА „ВЕНЕЦИЈАНСКА СВАДБА“

БИТ ФЕСТ:ТЕАТАРСКА ПРЕТСТАВА „ВЕНЕЦИЈАНСКА СВАДБА“

Во организација на ЗГ „Дел-Арте – Битола“ на Античкиот локалитет Хераклеа во Битола синоќа се одигра театарската претстава „Венецијанска свадба“. Венецијанска свадба е посебен тип на комедија, работена според текст на Димитар Захариевски, а во режија на Бојан Стојков.