БИТ ФЕСТ:„ЧИТАМЕ, ПЕЕМЕ,ДРУГАРУВАМЕ, СЕ СМЕЕМЕ“

БИТ ФЕСТ:„ЧИТАМЕ, ПЕЕМЕ,ДРУГАРУВАМЕ, СЕ СМЕЕМЕ“

Во битолската зоолошка градина во организација на здружението на граѓани Биосфера, а како дел од програмата на БИТ ФЕСТ се одржа интерактивно дружење на децата и посетителите преку читање на басни, пеење песнички за животните и природата, танцување и играње игри.