БИТ ФЕСТ:ЅВЕЗДЕНА ОРБИТА НА ПОПУЛРАНОСТА

БИТ ФЕСТ:ЅВЕЗДЕНА ОРБИТА НА ПОПУЛРАНОСТА

Во рамките на  битолското културно лето  “Бит Фест 2014” се одржа традиционалното прогласување на најпопуларните музички изведувачи  “Ѕвездената орбита на популарноста” која како и секоја  година и годинава е во организација на битолската телевизија „ТВ Орбис“. На сцената на Широк Сокак свој настап  имаа плејада популарни имиња од македонската фолк сцена како: Андријана Алексиевска, Елена Јовчевска, Елена Велевска, Џесика Палашкоска, Ленче Марковска, Билјана и групата Орхидеја и многу други.