Концерт на Миле Каровски класична гитара

Концерт на Миле Каровски класична гитара

Концертната сала на ЗМГ повторно заѕвони од звуците на гитарата на Миле Каровски од Кавадарци, дипломец на Софиската амузичка академија.Концертот е дел од неговата македонска турнеа. Битолската публика го насети раскошниот талент и го награди со бурен аплауз.