ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ НАЈУСПЕШНО ВО ДЕЛОТ НА СТОПАНСТВОТО ЗА 2007 ГОД.

ОДДЕЛЕНИЕТО ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ НАЈУСПЕШНО ВО ДЕЛОТ НА СТОПАНСТВОТО ЗА 2007 ГОД.

Во организација на Битолски весник се оддржа манифестацијата Избираме најуспешни битолчани за 2007 год. Градоначалникот Талески ја прими наградата за Одделението за локален економски развој кој во 2007 год. го реализираше проектот Индустриска зона Жабени и успешно работеше во делот на развој на стопанството. За личност на годината беше прогласен Ајри Демировски почесниот граѓанин на Битола.