Засадено дрво во спомен на депортацијата на битолските Евреи

Засадено дрво во спомен на депортацијата на битолските Евреи

Во спомен на 65 годишнината од депортацијата на битолските Евреи, Градоначалникот Владимир Талески и подпретседателот на Фондот на холокаустот на евреите од Република Македонија Др. Панде Лазаревски, засадија дрво во дворот на здравствениот дом во Битола во близина на Бистата на народниот херој Естреја Овадија Мара.