Засадени 100.000 садници во рамките на акцијата „Ден на дрвото“

Засадени 100.000 садници во рамките на акцијата „Ден на дрвото“

На 12. Март 2008 година, во рамките на акцијата „Ден на дрвото“, граѓаните на Општина Битола пошумуваа на локацијата „Гола чука“ во Маково. Во акцијата учествуваа над 5000 учесници, засадени беа 100.000 садници.
Градоначалникот на Општината Владимир Талески на претставникот на Републикжа Хрватска, Госпоѓица Антонија Шола (Амбасадор на културата на Р. Хрватска во Македонија) и врачи благодарници за Премиерот на валдата на Р. Хрватска, на Владата на Р. Хватска и Противпожарникарската заедница на Р. Хрватска, во знак на благодарност за укажаната помош при сптравувањетои со огнената стихија во 2007 година.