АЈРИ ДЕМИРОВСКИ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

АЈРИ ДЕМИРОВСКИ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Почесниот граѓанин на Битола Ајри Демировски во посета на нашиот град на покана на Битолски весник. Оствари средба со Градоначалникот Владимир Талески и Претседателот на Советот Лилјана Кузмановска. Ајри е автор на песната „Битола мој роден крај “.