ОБЕЛЕЖАНИ 66 ГОДИНИ ОД БЕГСТВОТО НА ПОЛИТИЧКИТЕ ЗАТВОРЕНИЦИ

ОБЕЛЕЖАНИ 66 ГОДИНИ ОД БЕГСТВОТО НА ПОЛИТИЧКИТЕ ЗАТВОРЕНИЦИ

Кај  Црн Мост во Битола се одбележаа 66 години од бегството на политичките затвореници од  Централниот областен фашистички затвор во Битола.
На обележувањето свежо цвеќе на спомен плочата положија Градоначалникот Талески, Претседателот на Сојузот на борците  Илија  Малевски, претставници на Советот на Општина Битола, делегација на ВМРО-ДПМНЕ, граѓани.