4 Ноември – ден на ослободувањето на Битола

4 Ноември – ден на ослободувањето на Битола

4 Ноември, ден на ослободувањето на Битола беше обележан со низа на активности меѓу кои: 

  • фото изложба на Петар и Сашко Ставрев
  • свечено доделување на 4 ноемвриска награда
  • средба со претставници на ОО на Сојузот на борци на Битола со Градоначалникот Талески и претседателот Коњановски
  • полагање на свежо цвеќе на споменикот на НОАВМ и партизанските гробишта