Отворен конзулатот на Црна Гора во Битола

Отворен конзулатот на Црна Гора во Битола

Отворен конзулатот на Црна Гора во Битола. За Почесен Конзул е назначен г-дин Милорад Андријашевиќ од Битола. Конзулатот свечено беше отворен од страна на Градоначалникот на Општина Битола г-дин Владимир Талески и Амбасадорот на Црна Гора во Р.Македонија НЕ Душко Лалиќевиќ.