ДЕБАТА „АКЦИЈА ЗА ЕВРОПА“

ДЕБАТА „АКЦИЈА ЗА ЕВРОПА“

 

   Во организација на МКЦ –Битола, Младински образовен форум,Фондацијата институт отворено општество се организира дебата по повод граѓанската иницијатива „Акција за Европа“  на која зборуваа Градоначалникот Талески и Францускиот амбасадор НЕ Бернард Валеро. Тие се задржаа на придобивките и улогата на локалната самоуправа во европската интеграција, како и плановите на општина Битола за приближување до ЕУ.