ДЕЛЕГАЦИЈА ОД РИЈЕКА –Р.ХРВАТСКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД РИЈЕКА –Р.ХРВАТСКА ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со делегацијата од Ријека составена од претставници на општината, македонското здружение во Ријека и Почесниот конзул на Р.Хрватска во Битола Бранко Маретиќ. На средбата се разговараше околу подготовките за потпишување на спогодба за соработка помеѓу двете општини, разгледувајќи ги економските и културните можности.