ДЕН НА ДРВОТО –ЗАСАДИА ЈА СВОЈАТА ИДНИНА

ДЕН НА ДРВОТО –ЗАСАДИА ЈА СВОЈАТА ИДНИНА

По повод денот на дрвото во Битола во местоста викана  бел камен се засадија  30.000 дрва на површина од 15 хектари.. Во акцијата беа вклучени основните и средни училишта, јавните институции, невладините организации и останати граѓани. Дрво засади и Градоначалникот Талески.