НЕ БЕРНАР ВАЛЕРО АМБАСАДОРОТ НА Р.ФРАНЦИЈА ВО РМ, ОФИЦИЈАЛНО ГО ЧЕСТИТА ВТОРИОТ МАНДАТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

НЕ БЕРНАР ВАЛЕРО АМБАСАДОРОТ НА Р.ФРАНЦИЈА ВО РМ, ОФИЦИЈАЛНО ГО ЧЕСТИТА ВТОРИОТ МАНДАТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

НЕ Валеро во официјална посета и средба со Градоначалникот Талески каде покрај тоа што му го честита вториот мандат се разговараше и за идната понатамошна соработка помеѓу Битола и општините од Р Франција пред се збратимениот град Епинал. На средбата присуствуваше и почесниот конзул на Р Франција во Битола Калиопа Кривашија Стилиновиќ.