Општинската Изборна комисија му го врачи уверението за градоначалник на Битола на Владимир Талeски

Општинската Изборна комисија му го врачи уверението за градоначалник на Битола на Владимир Талeски

Престедателот на Општинската Изборна комисија Миленко Сотировски, и членовите на комисија, во кабинетот на градоначалникот на Битола, му го врачи уверението на Владимир Талeски за градоначалник на Битола, кое на Талески му се издава врз основа на резултатите од изборите за градоначалник на Општина Битола, одржани на 22 март 2009 година.

Владимир Талески е стар-нов градоначалник на Битола, а победи на изборите за градоначалник, во првиот круг на гласањето со  освоени  27.520 гласови.