МЕЃУНАРОДЕН ДЕН БЕЗ АТОМОБИЛИ

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН БЕЗ АТОМОБИЛИ

 

   Во организација на Општина Битола, Министерството за животна средина и просторно планирање и невладината Молика се организира манифестацијата „Ние и велосипедот“ по повод меѓународниот ден без автомобили.  Во манифестацијата се вклучија учениците од основните училишта во градот а на 5 учесници им беа доделени велосипеди.