ОТВОРЕН 28 ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ БРАЌА МАНАКИ

ОТВОРЕН 28 ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ БРАЌА МАНАКИ

 

   Свечано отворен 28 филмски фестивал Браќа Манаки со македонскиот филм „Превртено“ на Игор Иванов-Изи. Награда за животно дело доби Анатоли Петрицки а специјалната награда му беше доделена  на Бранко Лустиг.