ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА И ЕКОЛОГИЈАТА 21 МАРТ

ОБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПРОЛЕТТА И ЕКОЛОГИЈАТА 21 МАРТ

Општина Битола и оваа година го обележа Денот на пролетта и на екологијата  21 март  на симболичен начин со засадување на дрвца во Градскиот парк .Во акцијата учествуваа   Градоначалникот  Талески, директорите на  јавни комунални претпријатија како и  членовите на Советот . Покрај засадувањето на дрвца беше исчистена и  дивата депонија во населбата „Баир“.