КОМЕМОРАЦИЈА ПО ПОВОД 112 ГОДИШНИНАТА ОД ДИПЛОМИРАЊЕТОТО НА МУСТАФА КЕМАЛ-АТАТУРК ВО БИТОЛСКАТА ВОЕНА ГИМНАЗИЈА

КОМЕМОРАЦИЈА ПО ПОВОД 112 ГОДИШНИНАТА ОД ДИПЛОМИРАЊЕТОТО НА МУСТАФА КЕМАЛ-АТАТУРК ВО БИТОЛСКАТА ВОЕНА ГИМНАЗИЈА

Во НУ Завод и Музеј Битола се оддржа комеморација по повод 112 годишнината од дипломирањето на Ататурк, во присуство на Градоначалникот Талески, Амбасадорот на Р.Турција во РМ Н.Е. Ѓурол Сокменсуер и воениот аташе на Р.Турција полковник Метин Алпџан.
Исто така беше откриена статуата „Мустафа Кемал-кадет во Битолската Воена Гимназија“ во спомен собата на Ататурк.