Светски ден на срцето

Светски ден на срцето

По повод светскиот ден на срцето, 29 септември, Центарот за јавно здравје, во соработка со Сојузот на училишен спорт,  на градското шетлиште организира натпревар во трчање за учениците од основните училишта во Битола (од 5-то до 8-мо одделение).